Andalusië dag 4
Door: René
Blijf op de hoogte en volg René
09 Februari 2022 | Spanje, Málaga
Andalusië dag 4
We worden wat later wakker dan gebruikelijk. Er staat een korte maar stevige dag te wachten. Eindpunt is Granada op zo’n 48 kilometer.
Als ontbijt nemen we de extra bestelde pizza van gisteravond. Kopje koffie erbij en doorrr…. We nemen niet de moeite de eigenaresse van het hostel op te sporen vanwege de waterval van Spaanse woorden die er uit komt.
Om 10.00 trappen we hem aan en het is fris. In de schaduw van het landerijen is het wit van de vorst maar na een half uur kan het donsje weer uit. De streek staat bekend om de grotwoningen in de tufsteen en die zie je ook met grote regelmaat. Ik kan het echter niet delen met Peter want die fietst in eigen tempo achter me aan. Niet dat ik zo snel ga maar……we hebben er beide vrede mee. In een klein dorpje wacht ik in de heerlijke warme zon op mijn metgezel en zetten koffie op een bankje en eten nog wat (ochtend)pizza wat lekker is opgewarmd in de fietstassen. We trekken wat bekijks want toeristen zijn er bijna niet, zeker geen mannen van middelbare leeftijd op een fiets.
Via La Peza stijgt de weg weer met 8 procentos naar de Puerto de los Blancares op 1297 meter. De eerste 23 kilometer zitten er op
Hier wacht ik en moet weer met de achterrem aan de gang. Het k#*t ding blijft problemen geven en besluit de remblokken voor en achter met elkaar te verwisselen. Dit blijkt verrassend te werken.
Ik kan nu weer stoppen zonder dat een heel dorp uitloopt om te kijken waar het lawaai vandaan komt. Altijd prettig.
Via een mooi stuwmeer volgt de weg door een mooi dal richting Granada. Langs de riviertje de Genil rollen we de stad binnen.
Ik heb een 1 ster hotel geboekt in het centrum. De plaatjes zagen er mooi uit, en die plaatjes blijken ook nog eens te kloppen.
De rest van de middag lopen we door de stad en bekijken het Alhambra van de buitenzijde. Geen tijd om de binnenkant te bekijken. We scoren ieder een dikke ijsco voor de prijs van een kwart van onze kamer… reken maar uit.
Morgen richtingVentas de Zafarraya. 81 km
Buenas noches
09 Februari 2022 - 21:21
Eddy:
Een fiets die pas geruisloos remt nadat de blokjes zijn omgewisseld. Wat is dat voor een fiets. Ik begrijp dat jullie ‘s morgens nemen en elkaar in het hotel weer treffen? En geen tijd voor Alhambra. Lijkt een beetje op een vluggertje…..