Andalusië dag 8
Door: René
Blijf op de hoogte en volg René
13 Februari 2022 | Spanje, Ronda
Andalusië dag 8
Na een heerlijke nachtrust in ons onderkomen moeten we even wachten op ons ontbijt. De open haard word aangestoken en de boomstam van 1.5lang steekt haaks uit de haard. Kan allemaal.
Het langzamerhand gebruikelijke ontbijt van een stuk geroosterd brood met wat boter en jam werken we naar binnen met een kopje lekkere koffie. We besluiten niet naar de kloof te gaan voor de wandeling. Het zou betekenen dat we een fiks aantal kilometers terug moeten fietsen en de nodige hoogte meters kado krijgen. Verder is er een reserveringssysteem.
Rond 10.30 stappen we op de fiets. Rijkelijk laat maar goed gemutst fietsen we weer door adembenemend landschap.
Er staan twee klimmen op het program en om 13.00 wacht ik op Peter aan de voet van de eerste klim. Onderweg had ik puddingbroodjes met chocolade en kokos gekocht. Colaatje er achter aan en we kunnen er weer tegen. Als we zitten te eten komt er een jongen aanfietsen en spreekt ons aan. Het blijkt een Noor te zijn die met minimalistische bepakking op zijn racefiets de andere kant op fietst.De eerste klim met zijn 7 kilometer lengte en 8% stijging is goed te doen. Dan volgt er een kleine afdaling en begint de tweede klim.
Tijdens de klim komt langzaam een wielrenner langs en we komen aan de praat. Max uit Finland.hij fietst ca 8 dagen rond Ronda waar we overnachten. Hij wist nog te melden dat er een wat oudere man met een reis fiets een saffie stond te roken aan de voet van de klim( lees Peter…) We stoppen tijdens de klim want hij had gelezen dat er een mooi uitzicht punt zou zijn, wat ook blijkt te kloppen.
Op de top staat het col bordje (1190mtr)die natuurlijk even op de foto moet. Rest nog een afdaling naar Ronda. Dit brengt het gemiddelde weer wat omhoog….. ik check bij het hostel alvast in en stuur Peter de bekende locatie speld in Whattsapp. Terwijl ik wacht zie ik in de fiets computer dat we al 9000 hoogtemeters hebben gemaakt.
We lopen s’avonds Ronda in en lopen na het eten even naar de brug over de 100 meter diepe kloof waar het stadje bekend om is. Zomers komen busladingen vol toeristen uit de Costa del sol om de kloof te zien.
Op de kamer volgen de gebruikelijke rituelen als tassen weer inpakken, appen, bellen, schrijven en de route voor de volgende dag doornemen.
Buenas noches
13 Februari 2022 - 22:08